6. januar 1977 skete der noget på Aalborg Sygehus, der ændrede mit liv radikalt…min far blev far; min mor mor og min bror fik det, der siden gik hen og blev en storebror….jeg blev født. Jeg voksede op på Voerbjerggaard; vi boede i stuehuset, min mormor i den ene sidefløj og en del af min fars virksomhed i den anden. I den store have, der senere blev kendt som Nordjyllandsringen i mit hoved, havde vi børn rig mulighed for at forbrænde det slik vi levede lykkeligt foruden. Vi havde slet ikke tid til at se det ellers så populære sort/hvid DR…vi havde altid store projekter i gang. Når det ikke var haven eller værkstedet der trak, besøgte vi mormor eller cyklede til spejder i Nørresundby.

Vi havde det godt derhjemme, men var også meget ude i verden…med to forældre, der havde levet i forskellige dele af Europa som unge blev det til mange ture rundt omkring i sommerferierne på besøg ved deres venner. Efter et år på universitetet blev det min tur til at se verden på egen hånd. Efter en generalprøve med sommerferiearbejde på et savværk i Finland, tog jeg først et semester i Dresden; siden et halvt år til Sydney en nogle måneder til Shanghai. Jeg har nu selv fået venner i verden og skal da selv på turne en gang…..

Der var et hul i tiden…efter 10 trygge år i folkeskolen med ugentlige kirkebesøg i en katolsk skole men fratagen muligheden for at skrifte blev det til tre år på teknisk skole i Aalborg inden jeg kunne kalde mig teknisk student…det første år som maskinsnedker; de to næste på HTX. Det blev derefter til cirka et år på Tjele Gods, hvor jeg var i lære som skovridder inden jeg forlod den grusvej og fortsatte på en befærdet vej mod en fremtid som ingeniør inden for virksomhedssystemer. Hvis det siger nogen noget er man det selv….virksomhedssystemer er en ingeniørretning, der beskæftiger sig med administration af primært produktionsvirksomheder. Uddannelsen gav mulighed for at blive logistikchef ved virksomheden Vipp….det er jeg stadigt glad for. Det giver mulighed for at gøre en forskel…. et privilegium jeg håber jeg vil komme til at leve med hele mit liv…..

Jeg arbejder med det der interesserer mig; siden universitet har det været affaldsspande og toiletbørster!! Produktion, design af semiindustrielle produkter og industrielle materialer er noget af det, der optager mig meget. Købmandskab har også min interesse…både i fagligt men også privat. Det er måske min nordjyske baggrund, men også min opvækst i en familie af selvstændige, der har givet mig det med. Møbler har også altid haft min interesse….min oldefar, farfar og far har alle produceret vinduer og møbler i hovedsaligt træ og mon ikke jeg en dag får lavet en stol eller to?

Det er sjovt at arbejde seriøst med det der interesserer en, og det skal faktisk være både sjovt og interessant at leve….og det er det. Udover at arbejde er jeg meget ude og lufte mig selv eller blive luftet. Jeg kan godt lide musik, film, gratis mad og billige piger. (Det var en test af om den kære læser var ved at falde hen…jeg er til piger der er billige i drift men ikke i anskaffelse….det er lidt som at købe et køleskab…lidt). Humor er også vigtigt i mit liv; ikke kun for dem, der ser på mig, men også for mig; der jo ser på alle I andre… Den mulighed, der ligger i at ændre en situation med humor kan kun erstattes af penge – men som nævnt er jeg påholdende, og det bedste alternativ… humoren…. er derfor at foretrække. (sådan er det Maslow – du levede før pyramidespil).


Niels Marcus Pedersen - Ved Sønderport 24 3tv. - 2300 København S - Danmark

Tel: +45 29729911 - email: nmp@nielsmp.dk